Milk/Signe header
09:41 - 04/02/2014

ALMOND WALNUT HONEY VANILLA HIMALAYA SALT

DSC_0363DSC_0370DSC_0374 copyMANDEL, VALNÖT, HONUNG ,VANILJ, HIMALAYASALT.

Jag brukar göra min egna mandelmjölk någon gång i veckan för att ha till smoothies och varm mjölk om kvällen. Gårdagens mjölk blev den godaste någonsin tack vare den färska vaniljen jag hade i! Så jag tänkte dela med mig av receptet.

En handfull mandlar och en handfull valnötter som har blötlagts i kylskåpet under natten. Jag tog bort mandelskalet efter blötläggningen för att lyxa till mjölken lite extra men det brukar jag oftast strunta i. Mixa nötterna fina med en liten slurk vatten först, tillsätt sedan mer vatten och fortsätt mixa. Till 1 dl nötter brukar jag använda ungefär en halvliter (500 ml) vatten. Häll sedan mjölken över en silduk ner i en kanna, krama ur duken ordentligt. Pulpan från nötterna som blir över i silduken strör jag ut över ett bakplåtspapper och låter torka till ett mjöl. Häll tillbaka mjölken från kannan ner i mixern och tillsätt lite honung, en nypa himalayasalt och ungefär tre centimeter från en färsk superfinhackad vaniljstång och mixa loss.

Alltså AMEN vad god den är! Drack den kyld, precis som den var. Kommer förmodligen alltid ha i lite färsk vaniljstång hädanefter (eller äkta vaniljpulver kanske är bättre i längden).

Leave a comment

Josefina- 4 February, 2014 at 10:54
Låter så gott. Önskar att jag inte var nöt-allergiker.
Lovisa- 5 February, 2014 at 09:52
Vaniljstång i är ca det godaste, tycker om att han några dadlar i och lite kokos också. Tycker mandelmjölk smakar papper så lätt annars. Tips är också att frysa små cirklar av mandel-/kokosmassan och sen ha i gröten. x
Karin- 5 February, 2014 at 10:06
hej! Jag undrar vad du använder för mixer? =)
Monia- 5 February, 2014 at 10:18
åh gud vad gott! jag brukar alltid vara lat och köpa färdig men ska testa detta i helgen<3
Selina- 5 February, 2014 at 06:57
Sounds good. One day I'd like to try making my own but I have no patience. There are plenty of amazing recipes on these sites you might like to try http://www.goodgirlgonegreen.com/ http://naturesnurtureblog.com/
Frida- 5 February, 2014 at 07:03
Jag dör vad gott det låter!
storm. | altil duar- 6 February, 2014 at 10:01
[…] storm. […]
Maia- 10 February, 2014 at 10:03
Tack för receptet! Älskar mandelmjölk och det här var en rolig variation! :) <3
Frida- 7 May, 2014 at 12:34
Alltså I Love You, tack för goda nyttiga recept hela tiden. Fortsätt med det och din blogg tack :) följt den sen du började för massa år sedan. Och grattis till bebis :)
NEW POST: MADELEN DE LA MOTTE - christmas came early
VIEW POSTS - VIEW PROFILE