Milk/Signe header
07:21 - 25/06/2013

SUMMER/ROUTINE.

Bild 6-25-13 kl. 8.39 PM #3Bild 6-25-13 kl. 8.43 PM #3

Det var någon som bad om ett inlägg om min nuvarande hårrutin. Och ja, det har varit en hel del sådana inlägg genom åren. Men jag gillar ju att pyssla om mitt hår. Så när någon till och med ber om ett inlägg så är jag knappast den som är knusslig, utan slänger gärna upp ett litet inlägg.

Framförallt så använder jag enbart helt naturliga produkter. Mina två favoritmärken är 100% Pure och John Masters Organics. Men så använder jag även en hel del oljor till håret, avokadoolja är min favorit, kokos älskar jag också nu under sommaren.

Innan jag tvättar kör jag ofta en liten oljeinpackning under något dygn. Tvättar håret gör jag antingen med ett sls-fritt shampoo eller med ett balsam, beroende på vad jag känner att håret behöver. Vrider ur håret ordentligt och dabbar lite med handduken för att det inte ska vara så blött när jag kör i balsam, en hel del balsam såklart. Jag låter balsamet sitta i så länge som möjligt, helst stoppar jag in det i en badmössa och går runt med det i några timmar. När jag ska skölja tar jag kallt vatten och sköljer igenom. Är jag extra duktig så har jag dessutom förberett en slutsköljning med nässlor/kattmynta eller äppelcidervinäger, men slutsköljning kan jag berätta om i ett annat inlägg.

Efteråt kramar jag håret lite försiktigt med en suuupermjuk t-shirt i ett typ genomskinligt material. T-shirten lämnar jag sedan över axlarna så att håret får torka med den under. Och slutligen på med massor leave-in-balsam. Klart!

Och just det, jag tvättar håret ungefär två gånger i veckan.

 

 

 

 

Leave a comment

Shòre- 25 June, 2013 at 08:04
Hej! Har aldrig lämnat en kommentar innan, men har läst din blogg till och från i flera år nu. Var ett rejält tag sedan jag var inne här senast, inte för att dina blogginlägg inte intresserar mig utan snarare för att jag inte är en blogg-läsande människa av naturen. Hur som helst, det jag vill komma fram till: Även fast jag inte varit den mest hängivna läsare har du ändå gett mig oerhört mycket inspiration dessa år jag känt till din existens. Tycker din blogg inte bara förmedlar de dina inlägg beskriver utan även en speciell typ av känsla, en känsla som gör att jag återvänder efter flera månaders uppehåll. Tycker du är en helt fantastisk brud - från det du delar med dig av din personlighet, det estetiska du gör med gifs och bloggen och till utseendet. Har läst nu att det är bröllop på gång och jag önskar dig all lycka livet har att erbjuda. Hoppas du håller på med bloggen ett långt tag framöver! Ha det bra på färden, kanske ses vi ute i världen. Den är ju rätt liten ändå! /Hängiven återkommare
  milk- 25 June, 2013 at 08:40
  Shòre: Gud vilken fin kommentar, det är precis sånt här som får mig att fortsätta blogga. TACK för en kommentar som fick det att fladdra till i magen <3.
nia- 25 June, 2013 at 09:26
Hejsan Signe! Din blogg är så himla skön, jag blir alltid så förbannat inspirerad! Älskar förresten konsten du producerar, så sjukt snyggt och hemtrevligt och gaah, hittar inte ett passande ord för att beskriva. Iallafall, det jag skulle be om är om inte du skulle kunna berätta lite om dina ätvanor? Du har en så sinnessjukt snygg kropp att jag får komplex, haha.
  milk- 26 June, 2013 at 07:37
  NIA: TACK för så fina ord <3! Alltså, just nu äter jag lite extra eftersom jag vill gå upp lite i vikt (är väldigt smal just nu). Men i vanliga fall äter jag havregrynsgröt kokt på mjölk med lingonsylt till frukost, en rejäl lunchlåda med exempelvis någon krämig tonfiskpasta eller bulgur-feta-avokado och falafel. Eller nåt annat mättande och gott. Till mellis en macka, lite nötter och en grön juice. Till middag kanske potatisgratäng och qournfilé eller något. Och så en macka eller en smoothie till kvällsmål. Det är väl typ en vanlig skoldag :).
M-- 25 June, 2013 at 09:36
Jag har aldrig köpt någonting från märket 100 % Pure men jag har funderat på det, jag tvättar håret enbart med balsam men funderar på att köpa ett sls-fritt schampo. Kan du skriva lite mer om de produkter du har testat? Jag gillar dina hår/naglar/skönhetsinlägg!
  milk- 26 June, 2013 at 07:38
  M-: Jag skriver ett sånt inlägg! Vad kul att du gör det! puss
Frida- 26 June, 2013 at 05:13
Shores kommentar ovan var så bra och sann så jag bara måste berätta hur mycket jag håller med! Jag har varit helt såld på din blogg i hur många år som helst. Igår kväll satt jag med min pojkvän nedanför ett slott och åt dessert medan solen gick ner, superromantiskt förutom att jag ägnade halva tiden åt att berätta om hur fantastisk din nya lägenhet verkar vara samt att jag tror ert bröllop kommer vara helt överjordiskt. Han var inte alls lika engagerad som jag, förstår inte det jag! :)))
  milk- 26 June, 2013 at 07:31
  FRIDA: Men åååh <3<3. Om man får favorisera bloggisar, så är du helt klart min favorit. Blir lika jävla glad varje gång jag ser att du har orkat kommentera! TACK <3.
rasha- 26 June, 2013 at 09:11
du är sweet sweet sweet signe! älskar verkligen din blogg ska du veta :) tack för det du skriver!
Moa- 27 June, 2013 at 04:30
Jag säger bara +1 på Shores och Fridas kommentarer! Älskar också känslan och estetiken i din blogg. Känns äkta allting också. Tack för jobbet du längger ner!
Sess- 27 June, 2013 at 08:34
Nämen, nu måste jag ju också avslöja min ohämmade kärleksförklaring för din blogg och dig. Så himla fin, lugnande och känslan man får av att läsa bloggen. Jag får flashbacks från min barndom, vet inte varför men det beror nog på känslan som du förmedlar genom ditt skrivande. Dina inlägg tilltalar mig :) Fortsätt som du gör och all lycka på bröllopet och med Er nya lägenhet. Kram <3
Selina- 27 June, 2013 at 04:28
How long have you been using natural products for? You have inspired me to make my own deodorant and to use coconut oil
  milk- 28 June, 2013 at 02:14
  SELINA: About four years now I think :). That makes me so happy to hear! Hugs and kisses!
  Selina- 28 June, 2013 at 08:05
  Also I meant to ask, how did you come by it? What made you decide to use natural products and what did you use before? I wrote an article for a magazine inspired by this concept partly because I learned about it on here. If you want to read my article, you will find it on page 32 http://interact-uk.org.uk/video/summer-2013/
Lilly- 29 June, 2013 at 05:50
Vilket leave in balsam använder du? Varför använder du både rinse out balsam och leave in balsam? Nyfiken på vilken effekt det ger att ha båda, jag brukar bara ha leave in.
Evelinas Ekologiska- 3 July, 2013 at 05:18
Alltid så bra hårvårds/hudvårds-tips! Grymt! :)
NEW POST: MADELEN DE LA MOTTE - #girlsingantrugger
VIEW POSTS - VIEW PROFILE