Milk/Signe header
06:53 - 13/05/2013

NETTLES <3.

DSC_0405PASSA PÅ att gå ut och plocka nässlor nu när de är så späda och fina. Här en shot där jag helt enkelt har mixat nässelblad med saften från en citron. Jag antar att jag har tjatat om nässlor tidigare här i bloggen, nässlor kan vara det nyttigaste som finns! Och tänk att det finns överallt och är helt gratis. Plocka, plocka, plocka. Drick färsk nu i juicer och smoothies. Torka för senare bruk att strössla över gröten eller koka te på. Förväll och frys in så du kan göra goda soppor, bröd och pajer.

Leave a comment

Rebecca- 14 May, 2013 at 12:51
Hej Signe! Jag tycker mycket om din blogg och har följt den till och från ett tag nu. Tycker du skriver fint, och verkar vara medveten om genusfrågor och mån om jämlikhetsfrågor (tänker på din konst och vissa inlägg bla). Vet att du tidigare (fortfarande?) är modell för American Apparel, och undrar hur du ställer dig kring deras reklamkampanjer som på ett skumt sätt spelar på att sälja kläder med brudar, och just nu uppmärksammas för sitt rent ut sagt vidriga sätt att sälja unisex-kläder. Var det något du funderade på, eller uttalade under tiden du jobbade med de? Är mest nyfiken. Ha det fint, och kram. http://enblommigtekopp.blogg.se/2013/may/de-ar-bra-pa-det-dar-med-unisex-de-dar-american-apparel-2.html
    milk- 14 May, 2013 at 03:55
    REBECCA: Jag har skrivit några inlägg och kommentarer om vad jag kände/känner för AA. Jag riktigt avskydde att arbeta där första vändan, vi hade fruktansvärda avtal, var tvungna att bära korta klänningar mitt i smällkalla vintern osv. Men jag extrajobbade där förra året och då hade väldigt mycket förändrats och uppdaterats, det var som att arbeta i vilken klädbutik som helst. JA, american apparel är sexistiska på många sätt, MEN jag tycker att deras bilder är så sjukt mycket bättre jämförelsesvis med alla andra stora klädjättar. De är helt oretuscherade, osminkade, ostylade, ofixade osv osv. Något jag tycker är väldigt fräscht jämfört med typ H&Ms supertuschade tjejer. Kollar man nära på de bilder jag tog för dem så ser man ALLT, bristningar, rakfinnar, kroppshår, ansiktshår - you name it. Jävligt power faktiskt. Sammanfattningsvis, både bu och bä helt enkelt :)!
Rebecca- 14 May, 2013 at 08:48
Tack snälla du för svar! Puss och kram
Ellen- 16 May, 2013 at 02:24
Hej. Blev riktigt sugen på nässlor efter detta inlägget. Gör konstant spenatsmoothies vilket är toppen med det är alltid kul med variation. Kan man bara pocka och lägga i dem färska i smoothies? Ska man plocka av bladen eller kan man ta hela "stammen" också?
    milk- 18 May, 2013 at 05:04
    Japp, man gör precis som med andra gröna blad. Jag lägger i allt, inte stammen längst ner som är lite grövre och rödaktig, men allt annat :).
NEW POST: Hilda Sandström - ANN-SOFIE BACK
VIEW POSTS - VIEW PROFILE