Milk/Signe header
07:20 - 10/01/2013

HONEYHONEYNEARLYKILLME.

honungSom jag nämnde i ett tidigare inlägg så tvättar jag ansiktet varje kväll med antingen rengöringsmjölk (från Weleda), rengöringslera (från REN, någon gång i veckan) eller OCM (ett par gånger i månaden, ska skriva om det i ett annat inlägg).

Men jag har en annan favorit som jag använder nästan varje kväll varvat med rengöringsmjölken. HONUNG. Så enkelt och så jävla bra. Jag ser till att alltid ha en honungsburk stående i badrummet och använder den precis som vilken rengöring som helst. Fuktar ansiktet med vatten, tar ungefär en tesked honung på fingrarna och masserar försiktigt in i ansiktet under någon minut. Sedan är det bara att skölja av med varmt/ljummet vatten. Honung verkar rengörande och är antibakteriell, dessutom är den återfuktande och innehåller massor med nyttiga vitaminer och mineraler. Den perfekta rengöringen helt enkelt.

Jag använder vanlig ekologisk honung. Men vill man vara extra snäll mot hyn så kan man lyxa till det med honungens Rolls Royce – Manukkahonung (själv använder jag det bara i ansiktsmasker när jag inte äter den).

Leave a comment

Linn- 10 January, 2013 at 08:00
Älskar att använda honung till ansiktsmasker, men att ha det som simpel rengöring har jag aldrig provat! Använder du dessa rengöingar som sminkborttagning också? Hatar att använda de man köper, de torkar ut min hy så bissart mycket att det inte är sant...
Selina- 10 January, 2013 at 08:55
I use honey to treat spots and pimples. I will try using it for the general face too
anna- 11 January, 2013 at 01:15
Du borde verkligen läsa lite kemikurser med tanke på ditt intresse för hud och hår!! Det finns så otroligt mycket information att hämta :D
Maria- 11 January, 2013 at 04:24
Det ska jag testa! Ett tips (som du säkert känner till iofs) är olivolja till ansiktet! Bättre sminkborttagning finns inte! Skölj bort med vatten och sen behöver man inte ta hudkräm. Jag har ganska torr hy, fungerar super för mig, vet dock inte vad du har för hudtyp. Känns bra att använda 100 % naturliga produkter för huden. Tack för alla bra tips!
Johanna- 13 January, 2013 at 07:09
Jag testade att tvätta ansiktet med honung nu alldeles nyss, för första gången, och var bara tvungen att skriva här hur FANTASTISKT det var! Fungerade bättre än alla rengöringsprodukter jag någonsin testat, även om Weledas rengöringsmjölk är en annan storfavorit också. :) Följde sedan upp med Weledas mandelolja, och nu ser min hud riktigt fin ut faktiskt! Stort TACK för att du skrev det här inlägget; har läst om det på flera ställen men inte vågar prova förrän nu... :)
emma- 10 February, 2013 at 05:44
weledas produkter innehåller alkohol, så det torkar ju ut huden egentligen.
    milk- 19 February, 2013 at 03:39
    EMMA: alkohol i rätt mängd är faktiskt fuktighetsbevarande, även om man inte riktigt kan tro det :).
NEW POST: Blame It On Fashion - EYES ON
VIEW POSTS - VIEW PROFILE