Milk/Signe header
09:30 - 05/12/2012

HAIRCARE/PRODUCTS.

Okej, min hårvårdsrutin. Jag får dela upp de här inläggen, annars blir det för långt. Det här inlägger handlar om de färdiga produkter jag använder i duschen när jag tvättar håret.

Jag tvättar håret ca två gånger i veckan och varvar mellan att tvätta håret med shampo och balsam. Oftast använder jag ett naturligt lite billigare balsam Excelen – hårbalsam mandel som tvättbalsam. Men ungefär var tredje tvätt använder jag ett naturligt återuppbyggande shampo, John Masters Organics – Honey & Hibiscus Hair Reconstructing Shampoo. Har jag av någon anledning fått skit i håret (silikon, mineraloljor och sådant som finns i alla vanliga hårprodukter) som man får på exempelvis plåtningar, så använder jag en shampokaka Lush – Sqeeky green för att göra rent håret ordentligt.

För att återfukta håret har jag även här några olika favoriter. Jag väljer balsam beroende på vilken tvättmetod jag har använt och hur håret har känns överlag. Min absoluta älsklingsprodukt är 100% Pure - glossy locks honey coconut milk conditioner. Det här balsamet ger otrolig mjukhet, fukt och glans till mitt hår. Det här använder jag när håret känns riktigt torrt och risigt. Väldigt odrygt tyvärr, det behövs en hel del för mitt hår, så jag måste dryga ut det med ett annat balsam för att inte använda typ halva tuben per omgång. Men har man inte ett såpass tjockt och lockigt hår som jag så kan jag tänka mig att håret bara blir fett och tungt av det här balsamet.

Det balsam jag använder allra mest är John Masters Organics – Lavender & Avocado Intensive Conditioner, återfuktar väldigt bra och ger vacker glans. Om Glossy locks-balsamet är mitt “lyxbalsam” så är det här är mitt “vardagsbalsam” fast utan att vara tråkigt.

Sante – brilliant care är ett annat vardagsbalsam jag använder mycket. Både det här och föregående balsam brukar jag dock alltid berika med lite John Masters Organics – Honey & Hibiscus Hair Reconstructor, det hjälper mitt hår att hålla ihop sig, och dämpar frissigheten en hel del.

Det är lite jobbigt att jag har blivit hooked på John Masters-produkterna för de är så jävla dyra, men så är de verkligen sjukt bra också.

Leave a comment

Emma- 6 December, 2012 at 08:53
Du är så vacker Signe! Kan inte du visa hur du brukar sminka dig?
Isabel- 6 December, 2012 at 10:38
Ja, John Masters är rätt dyr i sverige. Vet nu inte vart du köper dom, men jag rekommenderar att köpa deras produkter på nätet, du kan spara några hundralappar. Naturisimo har ett bra utbud och erbjuder fri frakt världen över: http://www.naturisimo.com/index.cfm?nme=John%20Masters%20Organics Sedan säljer även strawberrynet.com JM där du kan få tag på 1L flaskor, även de har gratis frakt: http://se.strawberrynet.com/haircare/john-masters-organics/ Hoppas detta hjälpte dig lite :)
Anna- 6 December, 2012 at 04:49
använder du någon protein inpackninge eller annan protein behandling typ Aphogee? Jag har hår ungefär som dig och jag använder bara 100% argan olja efter jag har tvättat håret och det gör håret fantastiskt glansigt och lockigt!
    milk- 6 December, 2012 at 10:23
    ANNA: Jag gör mina egna proteininpackningar med bla majonäs :). Jag är faktiskt inget riktigt fan av arganolja, då har jag ändå köpt flera olika sorter när jag var i Marrakech i våras. Avokadoolja är mitt hårs favoritolja! ISABEL: Nämen vilka bra länkar, ska jag genast kolla in! Har bara köpt på svenska webshoppar, är så ovan vid nätshopping överlag så bara det känns lite läskigt haha. Tack för tipsen! EMMA: Åh tack! Jag sminkar mig bara till fest och har väldigt lite smink då, jag är inte så bra på smink tyvärr så jag vet inte om det skulle hjälpa någon. Men jag kanske gör något inlägg ändå :). CHARITY: Ja, detsamma säger jag till dig, bra att vi finns ;)! Jag känner mig nästan lite lurad, här har jag gått hela livet och hatat mitt hår pga av fel produkter och fel vård. Bra tips :)!
      Versatility Beauty&Fashion- 13 December, 2012 at 12:52
      Hej Signe. Kul att du tyckte om hårvårdstipset efter träningspass. Tveka inte med att berätta när du har testat det! Signe, just nu pågår det en på Versatility Beauty&Fashion:) Få chansen att vinna två hårvårdsprofukter från berömda hårlinjen Carol's Daughter. Läs mer om tävlingen här: http://versatilitybeautyandfashion.net/competition Varma Hälsningar Charity
Versatility Beauty&Fashion- 6 December, 2012 at 06:34
Hej Signe. Tycker att det är så bra att du delar med dig på hur du tar hand om ditt hår. samt att du delar med dig produkter som passa r till ditt typ av hår. Pga att medier enbart gör reklam för de med rakt hår tycker jag att det är VIKTIGT att upplysa människor hur vi med vågigt, lockigt och och krulligt tar hand om vårt hår. Om man har dess typ av hår nämnd ovan bör man inte tvätta håret regelbundet som de med rakt hår behöver. men om man är en aktiv person dvs att man tränar ofta ska vi med vågigt, lockigt och krulligt tvätta håret efter varje träningspass? Få reda på svaret här: http://versatilitybeautyandfashion.net/post/37185977597/get-fresh-scalp-after-working-out-without-washing-your mvh /Charity Odum
Hannah- 15 December, 2012 at 09:46
Tycker det syns på ditt hår att det är friskt - och sjukt snyggt. Och JMO är bäst. Jag har testat schampo och balsam från Sanctum som är billigare, och det funkar ganska bra. Finns på welling.se. Ha en god jul!
NEW POST: BY FUNDA - THIS WEEK’S WISHLIST
VIEW POSTS - VIEW PROFILE