BREAKFASTBREAD.

12/08/20 - 07:03 - In: RECEPT

Jag har lagt ut ett recept på mina frallor förut men tänkte göra det igen, receptet varierar varje gång jag gör dem, men så här gjorde jag igår.

1/2 paket jäst
6 dl fingervarmt vatten
1/2 tsk salt
kummin, anis och kardemumma (ca 2 tsk sammanlagt)
1 msk honung
1 1/2 msk olivolja
12 1/2 dl mjöl (den här gången blev det hälften vetemjöl, hälften rågsikt)

En handfull torkade aprikoser (tips, Ica har egna ekologiska som är billiga och goda) som hackas fint
En handfull solrosfrön
En handull linfrön
Stöt salt och kryddor i en mortel.

Smula jästen i en bunke. Häll i det ljumma vattnet (ibland byter jag ut vattnet mot fingervärmd mjölk). Rör om så jästen löses upp.

Häll kryddblandningen, honungen, oljan, fröna och aprikoserna i bunken. Tillsätt sedan mjölet och rör ihop degen med en träsked. Man behöver inte knåda något. Ställ bunken på jäsning under en köksduk på ett varmt ställe i en timme.
Sätt på ugnen på 225 grader. Strö över lite mjöl på bakbordet/diskbänken. Stjälp ur degen, mjöla ner händerna och slit av en lagom bit av degen, forma till en boll och lägg på bakplåten. Låt sedan bullarna jäsa ytterligare i 10 minuter och skjutsa sedan in plåten i ugnen.

Jag har ingen koll på hur länge jag har inne frallorna, men jag tar ut dem när de är lite gyllenbruna och känns lätta när man lyfter dem. Låt bullarna svalna på ugnsgallret, insvepta i en köksduk.

Det går jättebra att frysa bullarna. Vill jag ha en fralla direkt från frysen så sätter jag på ugnen, skvätter lite vatten på ovansidan och låter den sedan tina i ugnen.

 

MUMS!

 

 

Lebanezza- 21 August, 2012 at 01:11
Gilla min sida på Facebook så blir de lättare att följa min blogg:) http://www.facebook.com/pages/Lebanezza/103148899777281
yth- 21 August, 2012 at 05:24
Fuck this looks so delicious. You better add a translate for me the next time u post a recipe :) x
freddi- 21 August, 2012 at 07:22
Åh gott<3
Malin Aurora- 30 August, 2012 at 09:21
Åh jisses så gott!
Fashion 3 days ago Yasmine Mubarak

At the first day at Stockholm Fashion Week off the runway, the celebrities’ brawled in before everyone els, the Street Style photographers were scooting big hats and the alternative color mafia shined out the signature Scandinavian minimalistic, not to mention sport-fashion brand Björn Borg who took the fashion industry to Långholmen in Stockholm to witness […]

Beauty 3 days ago Alexandra Aronsson

First show out on Stockholm Fashion Week SS16 was Ida Sjöstedt, a personal favorite of mine. It is always a pleasure dreaming away in the girly, bubbly world of Ida. Today was no exception, I loved this collection, I actually think it might be her best on yet! Romantic and flowery but she also brought […]

Fashion 3 days ago Johanna Ekström

The first day of Stockholm Fashion Week has brought to us a variety of styles to choose from and we have selected a few of the most important creations. The 70’s is a clear source of inspiration, and just like on Copenhagen Fashion Week, the colors to choose are mostly white, black and red. Ida Sjöstedt […]

Fashion 3 days ago Johanna Ekström

We collect the most interesting news right now in a nice summary so that you don’t have to chase around the web for updates to stay in the know. Here is what you should know today: Kristen Stewart in New Coco Chanel Movie by Karl Lagerfeld We have talked about Kristen Stwarts close connection to […]

Culture 4 days ago Yasmine Mubarak

With the success Banksy had have creating talked-about modern art with political and social message putting up in the street corners he have now created Dismaland. The castle is derelict and Cinderella’s pumpkin has crashed. Banksy has opened a theme park called Dismaland at a a derelict seaside swimming resort in Weston Mare, UK. The […]

Fashion 7 days ago Johanna Ekström

Floaty, bohemian, Parisian, Phoebe Philo. We talk to Marlene Abraham, designer at Mayla, about upcoming collection, Stockholm Fashion Week and dream partner to collaborate with. How will this collection reflect how Mayla will develop? Each season I try to take the collection one step further, developing more fashion pieces as well as exploring new materials. […]

Fashion 7 days ago Johanna Ekström

Treasure hunts, beer companys and old patterns. We talk to artist Cornelia Blom and stylist Nicole Walker, creators of the experimental fashion arena AMAZE about designers, concept and fashion weeks. AMAZE will be held August 22 on Brunnsgatan 13 in Stockholm.   Tell us about the AMAZE concept. AMAZE is an experimental arena for Swedish […]

Fashion 7 days ago Johanna Ekström

The American edition might get superstar Beyoncé but Vogue UK also delivers a star name for the September issue. Emma Watson, actress/model/it-girl/human rights activist, is for the second time on Vogue’s cover, last time in December 2010 shot by Mario Testino. Now the photographer is Josh Olins, that immortalize Emma in a Stella McCartney gold jaquard dress. She is called “The Voice of a Generation” and […]

Beauty 7 days ago Alexandra Aronsson

A beauty nerd’s wet dream coming true: Christian Louboutin is expanding his beauty line with lipsticks. Probably the most glamouros (and expensive) lipstick you can find too. At about €90 you don’t just get a lipstick though, it turns into a necklace too. The pointed base and crown-shaped cap is inspired by Louboutin’s Egyptian roots. And […]