BREAKFASTBREAD.

12/08/20 - 07:03 - In: RECEPT

Jag har lagt ut ett recept på mina frallor förut men tänkte göra det igen, receptet varierar varje gång jag gör dem, men så här gjorde jag igår.

1/2 paket jäst
6 dl fingervarmt vatten
1/2 tsk salt
kummin, anis och kardemumma (ca 2 tsk sammanlagt)
1 msk honung
1 1/2 msk olivolja
12 1/2 dl mjöl (den här gången blev det hälften vetemjöl, hälften rågsikt)

En handfull torkade aprikoser (tips, Ica har egna ekologiska som är billiga och goda) som hackas fint
En handfull solrosfrön
En handull linfrön
Stöt salt och kryddor i en mortel.

Smula jästen i en bunke. Häll i det ljumma vattnet (ibland byter jag ut vattnet mot fingervärmd mjölk). Rör om så jästen löses upp.

Häll kryddblandningen, honungen, oljan, fröna och aprikoserna i bunken. Tillsätt sedan mjölet och rör ihop degen med en träsked. Man behöver inte knåda något. Ställ bunken på jäsning under en köksduk på ett varmt ställe i en timme.
Sätt på ugnen på 225 grader. Strö över lite mjöl på bakbordet/diskbänken. Stjälp ur degen, mjöla ner händerna och slit av en lagom bit av degen, forma till en boll och lägg på bakplåten. Låt sedan bullarna jäsa ytterligare i 10 minuter och skjutsa sedan in plåten i ugnen.

Jag har ingen koll på hur länge jag har inne frallorna, men jag tar ut dem när de är lite gyllenbruna och känns lätta när man lyfter dem. Låt bullarna svalna på ugnsgallret, insvepta i en köksduk.

Det går jättebra att frysa bullarna. Vill jag ha en fralla direkt från frysen så sätter jag på ugnen, skvätter lite vatten på ovansidan och låter den sedan tina i ugnen.

 

MUMS!

 

 

Lebanezza- 21 August, 2012 at 01:11
Gilla min sida på Facebook så blir de lättare att följa min blogg:) http://www.facebook.com/pages/Lebanezza/103148899777281
yth- 21 August, 2012 at 05:24
Fuck this looks so delicious. You better add a translate for me the next time u post a recipe :) x
freddi- 21 August, 2012 at 07:22
Åh gott<3
Malin Aurora- 30 August, 2012 at 09:21
Åh jisses så gott!
Guys 3 days ago Fanny Nord

Ben Gorham, the founder of Byredo has together with Frederik Andersen from Bauer Tailors and the designer Luca Nichetto created a whole new dimension of a perfume, “Ombra Delle 5/The 5 o’clock Shadow”. The handmade glass bottle is created to remind us of the afternoon hours and the bottle is changing color depending on the lights […]

Fashion 3 days ago Fanny Nord

This afternoon, Lamija will show us her collection for AW15. The show will take place at Berns Stockholm. We asked her some questions about what she had in mind while creating the collection. Lamija Suljevic Designer Lamija . What have been your biggest inspiration for this particular collection? – I was inspired by my longer […]

Fashion 4 days ago Fanny Nord

With the other seasons in mind you could believe that even this time, Ida Sjöstedt AW15 was going to look just as innocent with lace, white fantastic fabric and dotted resistible dresses. But this time, the show gave us a new side of Ida Sjöstedt. The big chandelier had been hoisted down to cover the start of […]

Fashion 6 days ago Fanny Nord

Filippa K Woman will show their Fall 2015 collection at Thielska Galleriet tonight. We spoke to Nina Bogstedt about what we can expect and about the collection in progress. Nina Bogstedt Design Director Filippa K What have been your biggest inspiration for the AW15 collection? – Our direction this season for Woman is a combination […]

Beauty 1 week ago Alexandra Aronsson

Happy times for all you braid lovers like me out there. Braids are more trendy than ever and Spring 2015 is the right time to show your braiding skills. My favorite right now is the braided bun, seen at the Tadashi Shoji SS15 show, beautiful and classy if kept slick but works just as fine a […]

Fashion 1 week ago Fanny Nord

Countdown! I hope you’re just excited as we are for the upcoming Fashion Weeks. We are taking you through the best shows every day, from Stockholm to Paris. We also have a bunch of interviews with fashion-profiles and designers to share with you. Make yourself comfortable and we’ll take you through the highlights of 2015’s fashion […]

Culture 2 weeks ago Fanny Nord

A bunch of thrilled guest arrived at skyddsrummet on Friday 16th January lusting for a after party only Saurabh x Fashion Networks can throw. More known as the best annual party ever. So just like the awards winners that we are we wanna give a huge thanks, on behalf of Saurabhs dog malte, to the […]

Fashion 2 weeks ago Fanny Nord

Valentino makes us longing for spring and summer with these seashore ads for Spring/Summer 2015. The memaid-looking models are Maartje Verhoef, Grace Simmons, Hedvig Palm, Vanessa Moody and Clémentine Deraedt. The shot took place in the woods of Punta Alauscany on Tuscany and the young unseen Michal Pudelka was chosen by the Valentino designers Maria Grazia […]

Fashion 2 weeks ago Sofia Chowdhury

Stella McCartney takes a seventh spin with Natalia Vodianova as the face of the Spring 2015 campaign. Not that we are complaining! Natalia is working looks full-length and close-ups with the metallic Falabella bags like the pro she is. The campaign was shot by the London based rookie photographer Harley Weir in Ibiza and styled […]