Milk/Signe header
11:24 - 27/12/2011

FYRASORTERSTRYFFLAR.

Tillsammans med min syster, så bakade jag, förutom kolaknäck och ischoklad även fyra sorters tryfflar inför julen. På första bilden ser ni polkagristryfflar rullade i florsocker. Andra bilden är tryfflar toppade med flingsalt. På den tredje ser ni tryfflar doppade i vitchoklad, vi hade lite svårt med temperaturen så det blev lite vackra marängliknande mönster istället för ett vitt chokladtäcke. Och sist men inte minst så har vi tryfflar smaksatta med rivet apelsinzest, rullade i kanel och socker.

Jag utgick från ett grundrecept där jag använde 400 gram mörk blockhoklad, 2 dl grädde, 1 msk honung och 60 gr smör. Jag värmde upp grädden tillsammans med smöret och honungen, hackade chokladen grovt och rörde sedan ner chokladen i den varma gräddblandningen i kastrullen. Sedan så hällde jag upp smeten i fyra olika formar, den med flingsalt på hällde jag upp i en fyrkantig plastlåda. Jag rörde ner apelsinskalet i en av formerna, polkagriskross i en annan, och satte sedan in alla formerna i kylen. När chokladen var tillräckligt stel för att rulla så satte vi igång och rullade alla bollarna tillsammans med deras respektive “skal”. Receptet räcker till ungefär 13 tryfflar av varje smak, alltså strax över 50 tryfflar totalt.

Det är kanske världen enklaste godis att göra själv, trots att det känns så väldigt lyxigt!

Leave a comment

isabel- 27 December, 2011 at 11:51
Åh, det där ser gott ut!
Frida/Dezdemona- 27 December, 2011 at 12:41
Nr 1 och 3 ser så hejdlöst goda ut! Själv tillverkade jag bara pepparkakstryfflar, de blev hur bra som helst, men för tillfället är jag lite för mätt för att kunna tänka på godis. Alltid kul att läsa dina blogginlägg i alla fall!
belle- 27 December, 2011 at 12:58
det ser sjuuukt fint och göttigttans ut! Mums. Vad mysigt också. Vettefan om jag någonsin smakat tryfflar...? Hehe, nu kanske jag låter korkad också, men är inte tryffel en såndär jättedyr svampgrejs som grisar luktar upp? hehe peace
darya- 27 December, 2011 at 01:56
ser helt sjukt gott ut
Elsa- 27 December, 2011 at 05:55
JAAAAAAAAAAAAAAAAA DU HAR UPPDATERAT!!! *lyckospark* Mums! Hoppas du hade en fantastisk jul :)
Tommy- 27 December, 2011 at 07:58
I love the look of the ones you had trouble with temperature of white chocolate! The twisted marble look it does is sweeeet! And I'm sure I would love the taste of all of them! There's so many variations possible with truffles! you can try with ginger, Orange Grand Marnier, Baileys, etc! Cheers!
h- 27 December, 2011 at 08:35
du är så kreativ !!!
frida m- 28 December, 2011 at 12:06
ser gott ut!
issa- 29 December, 2011 at 10:22
tryfflar är något av det godaste som finns:)
Ida- 31 December, 2011 at 03:48
Åh vad gott! Brukar själv göra tryfflar efter detta recept och rulla i kakao, i år gjorde jag också fudge (tyo knäckrecept) med havssalt, mm!
[...] övrigt julgodis! Fyra olika sorters tryfflar och marsipanfigurer. (Lånade recept på tryfflar härifrån.) [...]
NEW POST: Columbine - NEW FAVORITE
VIEW POSTS - VIEW PROFILE