Milk/Signe header
12:42 - 20/10/2011

POISON.


Det här är en ganska gammal video, så vissa av er kanske redan har sett den, men om ni inte har det så tycker jag verkligen att ni ska avsätta åtta små minuter för att göra det.

Själv fuskar jag på två punkter när det kommer till naturlig hudvård, jag använder parfym när jag går ut och festar, och jag använder som ni vet nagellack. Men i övrigt så använder jag bara naturliga produkter, i duschen, i håret, på kroppen, i ansiktet, till och med vid tandborstning (fast där slarvar jag ibland). Det känns så mycket renare och bättre, inte bara för min kropp, utan självklart för naturen också.

UPDATE: Kom på att jag fuskar på en tredje punkt, min mascara är en konventionell mascara. Jag har inte hittat någon naturlig som håller hela kvällen, om någon vet en bra så får ni gärna tipsa mig!

Leave a comment

Nadia- 20 October, 2011 at 01:37
Hehe kul!
Tove- 20 October, 2011 at 01:38
Men usch, nu fick jag ångest haha. Bra att du la upp videon. Jag vet inte om du redan har gjort inlägg om detta, men skulle du inte kunna skriva lite mer om vad du använder för produkter? Du har ju skrivit väldigt utförligt om vad du gör med ditt hår, men t.ex. duschkrämer, smink och krämer? Är produkter från Body Shop okej? Grym blogg btw! Kram
Pernilla- 20 October, 2011 at 01:46
Jag håller på att byta ut mina produkter till naturliga. Till ansiktet har jag länge bara använt naturligt, men börjar bli bättre även med produkter till resten av kroppen. Jag tror dock att jag precis som du kommer ha kvar "vanligt" nagellack. I alla fall tills det kommer ett naturligt alternativ som sitter kvar lika bra.
Art By Tina/Tina Axelsson- 20 October, 2011 at 01:52
Du är en bra inspiration. Se den här filmen så lovar jag att du kommer ändra uppfattning om nästintill allt i ditt liv. Den är förskräcklig - men fascinerande. Se se se! Jag lovar att du kommer gilla den. En film (dokumentär) om vår värld och hur vi människor förstör varenda millimeter av den - fast det vänder i slutet tänds en gnista av hopp. Vi kan vända det här. http://www.filmenhome.se/sefilmen.htm
Johanna- 20 October, 2011 at 02:06
Riktigt bra att uppmärksamma så många som möjligt! Jag har själv de senaste månaderna börjat läsa mer och mer om no poo, och även börjat försöka ändra på mina vanor! Bra inlägg!
Naela- 20 October, 2011 at 02:28
Kan du inte skriva dem produkter du allmänt använder o inte bara till hår:)?
pelle- 20 October, 2011 at 02:56
deo då?
Vickie- 20 October, 2011 at 03:26
Åh, bra att du la upp den här. Vi behöver bli mer medvetna om alla kemikalier vi utsätter oss för. Jag använder själv bara naturliga produkter förutom när det gäller tandkräm... Skulle vilja ha tips på något bra alternativ till Colgate och alla triclosantandkrämer. Vad använder du när du inte "slarvar" haha? :)
Emma- 20 October, 2011 at 04:56
Till Pelle: Det finns naturliga mineraldeos, exempelvis: http://eleven.se/deonat-aloe-mineral-deodorant-stick-15649.html Jag har börjat med no poo och håller på att byta ut alla mina smink/hudvård/kroppsvårdsprodukter till naturliga produkter. När man börjar läsa på om vanliga produkter som man faktiskt använder på sin kropp blir man ju faktiskt mörkrädd. På http://www.lush.se/ finns massor av bra alternativ till våra vanliga produkter, även märket 100% Pure som finns på Eleven är bra!
Ida- 20 October, 2011 at 05:03
Kan du inte berätta vad för produkter du använder som innehåller naturliga grejer? Du har redan berättat lite om ditt hår, men allting annat skulle också vara intressant att veta! :)
clara- 20 October, 2011 at 06:10
http://www.gardenofwisdom.com/home.html Garden of Wisdom e en hemsida där ni kan köpa skönhetsprodukter som är helt naturliga. Den är amerikansk, men när jag har beställt har leveransen tagit max en vecka. Hemsidan e risig men bli inte avskräckta för det funkar som det ska, man måste bara ha lite tålamod när man letar sig fram bland produkterna. :) Det finns ett forum där man kan ställa frågor och läsa vad tidigare kunder har att säga osv. det här låter som världens smygreklam men jag har inget med de att göra, jag är bara sjukt nöjd med mina produkter och vill tipsa. Kram
Pernilla- 20 October, 2011 at 06:13
Haha, tänkte också tipsa om Garden of Wisdom :O Smygreklam en masse låter det som nu! Deras Tea Tree cleanser är amazeballs.
belle- 20 October, 2011 at 06:32
så himla bra att du lägger upp sånt här. Vi ligger faktiskt sjukt efter i utvecklingen, som hon sa, vi är fast i 50´s och 60´s tankesätt, visst, vi kommer på nya modeller men att ändra det och göra det bättre för hälsa, djur och natur , trots att dom vet att dom kan, är inget de gör förrän någon säger till eller förrän de står ansvariga för ett dödsfall och hotas att stämmas på några miljoner. Det gäller inte bara smink, utan teknik och kläder etc också. Vi som konsumenter har ju en stor makt och det är det många nu vet (i sverige iaf) så vi kan påverka lite, även fast det inte alltid är så lätt med tanke på att det kanske inte finns bra laternativ för alla varor. Men men, sjukt bra film tyckte jag. Och den visar ju bara ytterligare en anledning att inte vilja bo i usa ;) kemikalier skrämmer skiten ur mig. Finns nån film... svensk, ganska ny, dokumentär typ, om alla kemikalier. Fett bra och skrämmande. Det här med att barn föds "pre-polluted" är också hemskt. Tack och lov har vi lite bättre koll i de flesta eu-länder iaf. Nåja, dags att leta efter vilka varor man ska köpa till vad nu och säga det till mor ^^ Peace! (och tack för en bra blogg)
julia- 20 October, 2011 at 07:29
kan du ge några exempel på bra produkter som du använder? som inte kostar skjortan.
J- 21 October, 2011 at 08:13
Kolla upp ZOYA - ett nagellacksmärke som är betydligt bättre för kroppen än många andra. Sitter bra, finns i massor av färger och hållbarheten i flaskan är också lång!
Kristina- 21 October, 2011 at 11:10
Hej Signe! Har du provat att henna ditt hår någon gång? Jag hennade mitt hår för första gången nu i veckan, och i kombination med balsammetoden har mitt hår aldrig varit vackrare. Inte bara för den underbara röda färgen, men det är följsamt, inte ett dugg frissigt, mjukt och kontrollerbart, inte alls som det var innan alltså. Det finns blond (ofärgande) henna om du inte vill ha rött hår :)
lotta- 21 October, 2011 at 11:22
the amount of chemicals in cosmetics is nothing compared to cigarettes.... if you want to be kind to your body quit smoking first. speaking of poison.
Shelley- 21 October, 2011 at 02:41
LOTTA: Quit smoking FIRST? Why? It's great to start with the easier stuff like changing your cosmetic products to natural nontoxic one's. Maybe you didn't know that cigarettes are extremely addictive...
nathalie- 22 October, 2011 at 08:23
åh, ska definitivt försöka förbättra mig!
Mariam- 22 October, 2011 at 09:30
Väldigt bra video. Fick mig att tänka till, speciellt då jag bor i Los Angeles där det är svårt att få tag på miljö- eller kravmärkta produkter till hud och hår. Jag har inte sett något sådant alls... Det jag tycker är synd med safe cosmetics är att de inte ger hjälp om vilka produkter som faktiskt är okej att att använda. :/ Men tack för att du lade upp videon i alla fall, det är bra att vi blir medvetna om vad som finns i produkterna!
Mariam- 22 October, 2011 at 09:31
Väldigt bra video! Fick mig att tänka till, speciellt då jag bor i Los Angeles där det är svårt att få tag på miljö- eller kravmärkta produkter till hud och hår. Jag har inte sett något sådant alls... Det jag tycker är synd med safe cosmetics är att de inte ger hjälp om vilka produkter som faktiskt är okej att att använda. :/ Men tack för att du lade upp videon i alla fall, det är bra att vi blir medvetna om vad som finns i produkterna!
Mariam- 22 October, 2011 at 09:31
Väldigt bra video! Fick mig att tänka till, speciellt då jag bor i Los Angeles där det är svårt att få tag på miljö- eller kravmärkta produkter till hud och hår. Jag har inte sett något sådant alls.... Det jag tycker är synd med safe cosmetics är att de inte ger hjälp om vilka produkter som faktiskt är okej att att använda. :/ Men tack för att du lade upp videon i alla fall, det är bra att vi blir medvetna om vad som finns i produkterna!
E- 23 October, 2011 at 02:46
Jag blir så inspirerad! Både av dig Signe och dina jävligt smarta läsare. Det är så fint att naturliga produkter inte bara är bättre för mig själv utan dessutom för miljön. Win win, liksom. Ska kolla in sidorna ni andra läsare har tipsat om och byta ut mina produkter till naturliga alternativ. Använder sedan tidigare en rengöringsolja från clearly gone med 100% ekologisk ricinolja+olivolja. Brilliant.
Lena- 23 October, 2011 at 03:24
Body Shops maskara har jag för mig ska vara väldigt bra för fransar och natur, funkar väldigt bra också!
Fia- 23 October, 2011 at 07:11
Haha, jadu Signe, börja i rätt ände och sluta andas in gifter från dina cigaretter som man bevisat får cancer, dålig blodcirkulation, dålig hy av, and the list goes on, istället. Vore inte det en början? Då använder jag nog hellre ett nagellack än sätter i mig giftpinnar från Philip Morris (vad gör det företaget för mijön??). Farligt att kasta sten..
julia- 24 October, 2011 at 07:46
Jag har alltid tänkt på det, men aldrig riktigt brytt mig tillräckligt. Men den videon gjorde verkligen något... Gör att jag vill börja använda produkter som inte skadar varken mig eller miljön. Dessutom vårdar dessa produkter kroppen på ett mycket bättre sätt. Älskar att du gör oss medvetna på sådant genom din blogg, Signe. OCH, FIA: Kanske bättre att gör 3-4 saker som skadar en själv och miljön - som t. ex att röka och anv nagellack - men samtidigt vara väldigt medveten om att undvika 100 andra, än att helt och hållet skita i om man gör de 100 och känna sig duktig för att man inte gör de 3-4.. ?
Elisabeth- 27 October, 2011 at 01:42
Angående naturliga mascaror så kan jag tipsa om två som sitter bra; Lavera Double Black Mascara och 100% Ultra Lenghtening Mascara. Jag har också haft problem att hitta en bra naturlig mascara men de här är verkligen bra.
T- 30 October, 2011 at 12:04
http://eleven.se/lotus-organic-mascara-11477.html riktigt bra naturlig mascara, för er som frågat om det. den som tipsade om lush.. deras produkter är inte helt naturliga eller rena, de flesta innehåller till exempel parabener.. kolla in bloggen www.naturligtsnygg.se, där finns mycket info om naturlig hudvård och vad man ska tänka på samt massor av recensioner av bra produkter. enjoy!
NEW POST: BY FUNDA - LE WEEKEND
VIEW POSTS - VIEW PROFILE