Milk/Signe header
02:12 - 04/07/2011

HAIR WASH ROUTINES.

Många som har frågat efter mina tvättrutiner nu när jag har börjat med BM. Så här kommer ett tvättinlägg.

Jag tvättar numer håret en till två gånger i veckan, tidigare tvättade jag ca var 10e dag, men eftersom balsamtvätt inte sliter på håret på samma sätt som vanligt tvättande så har jag “råd” att tvätta håret oftare nu. Jag behöver egentligen inte tvätta oftare men jag vill eftersom jag vill cirkulera hårbotten mer, detta för att stimulera hårväxt.

Såhär går alltså min hårtvättsrutin till: Kvällen innan tvätt så ser jag till att massera hårbotten med min speciella hårolja (recept kommer) i minst tio minuter, därefter masserar jag in hela håret med kokosolja och flätar det. Är jag duktig så använder jag en plastpåse (sådan man köper frukt i) och en mössa eller scarf över det, men oftast så orkar jag tyvärr inte det utan somnar direkt på kudden.

Dagen efter är det dags för tvätt, med balsammetoden så är knepet att massera hårbotten med tvättbalsamet extra noga, det skiljer sig alltså lite från en vanlig shampotvätt då man bara löddrar in hela håret. Eftersom balsam inte löddrar så kan det kännas lite konstigt, men det blir verkligen rent om man masserar tillräckligt noga. Man behöver inte tvätta längderna, de är ju mycket torrare än hårbotten så det räcker att rengöra med det balsamet som rinner igenom när man sköljer ur håret.

När håret är ursköljt så sätter jag i mitt vårdbalsam, personligen så masserar jag in det i hela håret, inklusive hårbotten, de flesta använder det bara i längderna för att behålla volym, men jag vill ju förlora min volym. När håret är indränkt med vårdbalsam så reder jag ut det försiktigt med en utredningskam och låter balsamet verka så länge jag orkar.

Därefter så sköljer jag ur vårdbalsamet, men OBS, jag sköljer bara ut topparna, eller allt hår nedanför öronen ungefär, resten låter jag helt enkelt vara kvar. Det gör jag för att slippa friss och volym uppe på hjässan. Topparna ska egentligen inte heller sköljas ur om man har min torra hårkvalitet, men eftersom håret upplevs mörkare när det är återfuktat så måste jag skölja ur topparna för att matcha löshåret i färg. När jag färgar tillbaka till brunt så kommer jag låta allt balsam sitta i.

Så nu är själva tvättprocessen klar, efter det så vrider jag ur håret försiktigt med händerna och låter det självtorka, ingen handduk får komma nära håret när det är blött, jag störs inte av att det droppar, men gör man det så kan man lägga en tshirt över axlarna.

Balsamen jag använder kommer i nästa inlägg.

Leave a comment

hej- 4 July, 2011 at 03:27
duktigt :)
Leah- 4 July, 2011 at 05:26
Shit vilken procedur, usch jag känner med dig som måste hålla på att tänka och greja så mycket. För en annan är det ju bara "oj, det är fett, jag tvättar håret". Men lycka till nu Signe! :)
Malin- 4 July, 2011 at 08:04
Uppskattar verkligen de här hårinläggen så fortsätt gärna med det! Tänkte bara höra hur länge kokosolja håller sig. Visst köper du ekologisk sådan på bodystore, life eller liknande butik?
milk- 4 July, 2011 at 10:16
LEAH: Haha, skönt för dig :)! För mig tar det här faktiskt mycket mindre tid och energi än det gjorde tidigare, så jag är väldigt nöjd ändå! MALIN: Den håller sig lääänge, tror två år eller något sådant. Vill du att den ska hålla ännu längre så kan du droppa ner e-vitamin i, då håller den väl ett par år till! Yes jag köper eko :).
Lisabet- 5 July, 2011 at 05:51
Hej Signe! Jag lider av liknande hår som du och har under flera år glidit runt i en ond cirkel med plattänger, dyra frisörbehandlingar, värmeskydd, ännu mera plattänger, lite hårtorkar, blekning, serum....ja du fattar. När jag var yngre (är 17 nu) så hade jag lockar värdliga Guldlock. Jag kallades till och med för det haha. Men nu är lockarna endast ett enda stort friss. Inte alls attraktivt. Idag läste jag igenom vad BM verkligen innebär och bestämde mig raskt för att ge det en chans. Jag åkte direkt och inhandlade allt som behövdes. Nu har jag tvättat håret en sista gång med schampo innehållande sulfater och sitter nu med dyblött hår och en handduk över axlarna. Doing great huh? ;D Nu till min egentliga fråga. Jag tränar väldigt mycket which means många duschar. Plus att det nu är sommar which means mycket bad. Är det enligt BM ok att blöta håret ofta med endast vatten? Eller måste jag ha i balsam varje gång det blir blött? I sånt fall spricker väll hela grejen med BM, eller? Evigt tacksam för svar. Kram Lisabet
ererer- 5 July, 2011 at 08:41
Har du så torrt hår att du kan låta balsamet vara kvar indräkt i håret? Eller har jag missuppfattat? Måste även fråga, har du fått "färre" eller mer utdragna lockar med "100% Pure Glossy Locks Honey Coconut Milk Conditioner"? Och hur fungerar Coops balsam? Många på lockig.se har ju förlorat lite lockar samt tappat volym och nästan fått helt rakt (och vissa har tappat mycket hår med det balsamet) men jag undrar vad det gör för dina lockar? Jag vill också förlora volym men vill inte ha så lockigt som jag har nu....
ererer- 5 July, 2011 at 08:44
Kan svara dig Lisbet, även om jag inte är Signe. Nej, du behöver inte ha balsam varje gång håret blir blött, men det kan ibland skydda håret lite extra om det är ex mycket sol med klor eller saltvatten. Hur du gör är upp till dig, jag personligen vill gärna ha i balsam när jag badar eller så, för mitt hår blir strävt och väldigt tovigt och fissigt annars! Lycka till.
Julia- 7 July, 2011 at 12:12
Jag tycker det kan låta lite märkligt att låta balsam sitta i även om det innehåller naturliga ingredienser. Jag menar, blir inte hårbotten för återfuktad och "stängs inne"? Iaf, det låter spännande och jag själv funderar på att testa! Jag har dock rakt hår så jag får väl testa mig fram genom alla oljor. Någon att rekommendera? Hur är te x madeloljan? För det är väl samma sorts olja som man kan ha till kroppen?
Fanny Lidhström- 1 August, 2011 at 11:48
Jag hörde av en frisör som jag pratade om balsammetoden med att balsamet kan täppa till hårsäckarna vilket i långa loppet gör att dom dör och man börjar tappa hår. Jag vet inte om det stämmer men det låter ju inte helt otroligt.. Jag kör själv på balsammetoden men eftersom jag har väldigt fina och mjuka hårstrån så måste jag typ en gång i veckan tvätta håret med shampo för att det inte ska bli alldeles för glansigt, platt och oformbart, då använder jag ett sulfat och silikonfritt shampo och det tycker jag fungerar utmärkt :)
    milk- 2 August, 2011 at 02:59
    FANNY: Nä det tror jag inte ett ögonblick på. Det är säkert så med frisörbalsam som innehåller massor silikoner och mineraloljor. Men balsam som används till balsammetoden täpper absolut inte till, det är ju det som är hela poängen, det är därför de flestas hår börjar växa mycket snabbare när man börjat med BM! Vad bra att den metoden funkar bra för dig!
NEW POST: Fashion Squad - Daria
VIEW POSTS - VIEW PROFILE