Milk/Signe header
03:11 - 04/07/2011

BALSAM.

En lista med godkända balsam som man kan använda när man kör med balsammetoden finns att läsa HÄR, på lockig-forumet.

Personligen använder jag

Tvättbalsam:
Coop Xtra balsam

Det här är väldigt drygt men det stinker och känns lite läskigt för mig som nästan uteslutet använder 100% naturliga ingredienser på huden, men det rengör väldigt bra, och sköljs ju ur med en gång. Kostar ca 9.90 för 500 ml.
Excelen Mandelbalsam
Har inget speciellt att säga om det här balsamet, använder det istället för Coops när mitt hår är extra trött och slitet. Kostar ca 50 kr för 250 ml.
Naturelle honung
Det här balsamet innehåller proteiner, proteiner fungerar nästan bara i skadat och torrt hår. Har man “normalt” hår så kan proteiner få håret kännas strävt och hårt. Jag tvättar med det här balsamet när jag känner att jag behöver proteiner, typ ett par gånger i månaden. Kostar ca 15 kr för 300 ml.

Vårdbalsam:
Sante Balsam Brilliant Care

Bra basvårdbalsam, känns inte så överdrivet vårdande, men gör håret mjukt och luktar gott och fräscht. Kostar ca 50 kr (jag köper i Berlin, kostar dubbelt så mycket hos svenska återförsäljare) för 200 ml.
Glossy Locks Honey Coconout Milk conditioner
Mitt älsklingsbalsam någonsin. Tyvärr extremt odrygt och dyrt, men helt jävla magiskt för mitt hår. Dessutom doftar håret fantastiskt ända fram till nästa tvätt (första gången jag använde det sa Fredrik att han hade drömt om kola och knäck hela natten). Kostar 199 kr (på eleven.se där jag köpte) för 226 ml.

Andra balsam som verkar vara populära som jag inte har använt är Änglamark balsam som tvättbalsam och Garnier Respons Pärlemor och Körsbär-inpackning som vårdbalsam. Men som sagt, kolla in den här listan och plugga på för att komma igång med BM. Glöm inte att du måste använda ett “sistaschampo” innan du börjar med Balsammetoden, info finns på forumet.

Leave a comment

Nathalie- 4 July, 2011 at 03:49
Hemköps balsam är rätt bra också om du vill prova något annat än coops.
Fanny- 4 July, 2011 at 03:59
Jag funderar på om dessa balsam är bättre för håret än andra även om man inte kör på balsammetoden? :) för det är la vissa ingredienser i balsam som inte är bra för håret.
Mei- 4 July, 2011 at 04:05
Läste långt bak att du aldrig hade träffat dina småsyskon innan, varför inte det?
SANDRA-EN BRA BLOGG!- 4 July, 2011 at 04:35
åh jag måste verkligen testa det här! blir liksom helt exalterad av denna metod, (heheheeh)tror reslultatet kan bli riktigt bra! En fråga, vad rekomenderar du för shampo som man ska använda innan balsamsmetoden? är ritkigt sugen på att testa det här! kram på dig fina signe <3
milk- 4 July, 2011 at 10:14
FANNY: De två sista balsamen, alltså vårdbalsamen de är nog bland de bättre på marknaden :). MEI: För att jag inte hade varit och hälsat på dem innan, de bor i Berlin. SANDRA: Du kan köpa Coop Xtras shampoo, kostar också tio kronor bara! Lycka till!! Pusss
Emma- 5 July, 2011 at 01:54
Soft! Ska definitit prova på. Men blir håret "förstört"/som förr i fuktigt läge? Hatar hatar hatar det. Utsätter mitt hår för plattång verry ofta så ba går man ut och tjoff..... inge vidare.
Sophia- 5 July, 2011 at 08:07
tack, du räddade nyss mitt liv känns det som!
madde- 5 July, 2011 at 02:43
okej!! varför inte satsa på världens bästa märke REDKEN! jag stör mig lite att du vill vårda ditt hår och använder sådana USLA produkter!! jag har blånderat mitt hår i 10 år och har änglalikt hår! pgra att jag anvämnder bra produkter köpta hos frisör! visserligen är det dyrt 400 för inpackning, men hjälper mer med en tvätt än vad dom någonsin kommer kunna göra! ett tips bara! du kommer aldrig på fint hår med de skitet till balsam! är inte ptrevlig vill bara hjälpa dig :D
jennifer- 5 July, 2011 at 04:12
madde: du kanske ska läsa på lite om balsammetoden innan du uttalar dig. om man använder schampo är de där balsamen kanske inte tillräckliga, men om man slutar torka ut håret med schampo är det en annan femma. jag vet inte om jag tipsat det men min bästa grej är iaf flytande honung som jag har i det vårdande balsamet, drar genom längderna samtidigt och sedan sköljer ur med det. det är superfuktgivande, ger verkligen mig de finaste lockarna. känns rätt fräscht också, luktar trevligt och så.
Magda- 5 July, 2011 at 06:23
Hej, jag skulle råda dig att lägga ner coop balsamet på en gång! Det är bara billigt och skräp. Gå till en frisör och få ett ordentlig balsam som vårdar och gör håret fint. Kommer kosta lite mer men är såå mycket mer värt det. Jag har själv torrt och lockigt hår och använder mig helt och hållet av kerastase, gör underverk för mig! Prova! :) Lycka till med balsammetoden annars, det ska jag lägga på minnet :)
rtrtr- 5 July, 2011 at 08:47
Hej Madde. Det är inte skitbalsam, vad som fungerar för dig behöver inte fungera för Signe. Hon har förmodligen redan provat massa dyra frisörbalsam?! Tycker även du kan lära dig stava till blonderat. Hejdå.
Madeleine B- 5 July, 2011 at 10:23
Madde: Kan inte alla får göra som dom själva vill?`
Madeleine B- 5 July, 2011 at 10:25
rtrtr: snälla alla vet hur man stavar till blonderat. Kom igen och chilla lite! Pöss!
Madeleine B- 5 July, 2011 at 10:27
Signe jag tycker det är starkt av dig att orka hålla på så mkt som du gör med ditt hår. Själv skulle jag inte orka lägga ner så mkt tid på det, med alla dessa procedurer... Lycka till!
madde- 6 July, 2011 at 02:47
ursäkta, jag skrev lite snabbt klart det blir stavfel då :P skrev också att jag INTE menade o va otrevlig! men jag vet ju av ren fakta att "vanliga" balsam inte är lika bra som frisör! det finns ju så mkt mer än bara balsam också som proteiner man kletar i håret! ville bara hjälpa till för jag har själv använt (vanliga produkter köpt på ica typ) tills jag började använda frisör produkter! har provat allt, och jag lovar det hjälper mycket bättre! sen såklart får ju alla göra som man vill och det är möjligt att signe redan har provat allt! ville bara ge tips! min frisör tappade haken efter jag använt redken i en månad! hade otroligt bra kvalite! De var allt för mig!
evelina carlson- 6 July, 2011 at 07:16
superbra tips!
milk- 7 July, 2011 at 02:02
MADDE: Jag har använt Redken under typ sex års tid :), det fungerade som sagt inte för mitt hår. Även prövat mängder av andra svindyra frisörshampon som inte heller gav något bra resultat för mig. Jag har hittat det som passar absolut bäst för mitt hår, och det är balsammetoden, bra balsam som är utan sulfater, silikoner och mineraloljor som alla frisörshampon innehåller :). Bra att du har hittat det som passar dig också ;).
kajsa- 7 July, 2011 at 07:28
Hej! Nar lagger du upp ''receptet'' pa din olja som du lagger i haret? och vart koper eller hittar man kokkosolja? Tycker din blogg ar grym!!!! ska ocksa kora pa och prova denna metod :) kramar!
Joanna- 22 July, 2011 at 06:49
Hej Signe! Är väldigt sugen på att testa BM då mitt hår är katastrof för tillfället. Kan inte du lägga upp en extremt enkel beskrivning på hur man gör för tröga människor som jag? Har läst på massa sidor men tycker det verkar så krångligt. Berätta precis hur du gör. Stor kram!
Amanda- 19 August, 2011 at 10:04
hej!! undrar vart man kan hitta naturelle balsamet? :) kan man hitta det i en vanlig matvarubutik?
COMPLETE HAIR ROUTINE. | Milk/Signe- 27 September, 2011 at 06:01
[...] Jag tvättar bara med balsam som jag tidigare har skrivit om. Tvättar håret gör jag ungefär var fjärde till var sjunde dag beroende på hur mitt hår känns, känns det torrt så tvättar jag var 4e dag för att tillföra massor fukt (jag får aldrig fettigt hår), känns det okej så blir det en gång i veckan. Balsam jag använder finns i det här inlägget. [...]
Sara- 12 October, 2011 at 07:42
Hej hej Tänkte själv nu testa BM , men hade precis som du santes brilliant care hemma som ja trodde skulle va okej, men det inehåller ju SLS(en sulfat) det kan väl inte vara okej lr? vet du? har inte hunnit läsa in mig så mkt på BM än. Tacksam för snabbt svar°! ;)
NEW POST: Fashion Squad - Daria
VIEW POSTS - VIEW PROFILE